تدوین چیست؟ کاربردها، مراحل، نرم افزارها، انواع و ...
یکی از مهمترین مراحل پس از تولید فیلم تدوین می باشد. در این مرحله فیلم جذابیت قابل توجهی پیدا کرده و به عرصه نمایش در می آید.
برای سفارش آنلاین بازاریابی ویدئویی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین بازاریابی ویدئویی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
تدوین در حقیقت فرآیندی است که تمامی صحنه ها و نماهای فردی با استفاده از آن به فیلم متحرک منسجم تبدیل می شوند. برای ترکیب نماها در فیلم نهایی باید آن ها را برش زده یا مونتاژ کرد. به خاطر داشته باشید که برای بازآفرینی دیدگاه کارگردان یا نویسنده فیلمبرداری به تنهایی کافی نیست.
در صورت در اختیار داشتن مجموعه ای از تصاویر می توان آن ها را به نحوی که مانند تصویر متحرک به نظر برسند، جمع آوری کرد. تمام این اتفاقات در این فرآیند پیش می آیند. یک تدوینگر فیلم خام را دریافت کرده و با استفاده از تکنیک های متعدد ویرایش در فیلم نهایی آن را اصلاح می کند.
فهرست مطالب
مفهوم تدوین
معنای تدوین در حقیقت تهیه، تالیف، جمع آوری، مدون سازی و گردآوری می باشد. به طور کلی می توان گفت مرحله بعد از اتمام فیلمبرداری ادیت است که در آن نماها با توجه به خط داستانی فیلمنامه در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
نماها و صداهای مختلف در این مرحله به خط روشن و روان دست می یابند. فیلم در این مرحله ضرباهنگ و ریتم مورد نظر خود را پیدا کرده و طول زمان هر نما و نقطه قطع هر نما مشخص خواهد شد. در این فرآیند انتقال بین صحنه ها کاملا نرم، بدون پرش و توی ذوق زدن انجام می گیرد.
منظور از تدوین در فیلمسازی چیست؟
یکی از مهمترین مراحل ساخت و تولید فیلم ویرایش آن می باشد. در این مرحله از تولید فیلم به طور معمول از فناوری های دیجیتال استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت ویرایش هنر، تکنیک و تلاش به کار رفته برای مونتاژ و ایجاد دنباله ای منسجم از مجموعه تصاویر فیلمبرداری شده می باشد.
این فرآیند دارای کاربردهای بسیار زیادی است و در پروسه های مختلف فیلمسازی همچون سینمایی، مستند، انیمیشن سازی و فیلمبرداری های شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. برای این که روی اصول این فرآیند تسلط کافی پیدا کنید بهتر است به آموزشگاه های فیلمبرداری مراجعه کرده و در کلاس های آموزشی آن شرکت کنید.
تدوین در طول تاریخ
تدوین و تدوینگری در سال های نخست سینما وجود نداشت. نخستین فیلمسازان تاریخ سینما به عنوان فیلمبردار تنها اقدام به ضبط فیلم می کردند. آن ها از چیزهای جالب و سرگرم کننده فیلمبرداری کرده و در سالن های سینما آن ها را به عنوان فیلم های تک حلقه ای به عرصه نمایش می گذاشتند.
فیلمسازان در آن زمان از مراسم های مختلف تا حدی فیلمبرداری می کردند که خسته شوند. به عقیده ادیسون و دستیارانش که از پدران سینما محسوب می شدند آینده پول سازی در انتظار این هنر نبود. آن ها چندین بار تصمیم خود را گرفته بودند تا در قبال دریافت مبلغ هنگفت تمام دستگاه های نمایش و دوربین های خود را واگذار کرده و از این حرفه خارج شوند.
اما ادوین پورتر و یکی از کارگردان های استودیو بلاک ماریا خلاف نظر این افراد را به اثبات رساندند. پورتر عنوان کرد که با کنار هم قرار دادن نماهای مجزای فیلمبرداری شده امکان خلق داستان وجود دارد. با کنار هم گذاشتن نماها می توان به تداوم داستانی، حس و حرکت بخشید.
تا آن دوران اکثر فیلم ها شباهت زیادی به تئاتر داشتند و تمام اتفاقات تنها در یک صحنه صورت می گرفت. از آنجا که کار تدوینگران قدیمی سخت و مشقت بار بود از صبر و خلاقیت بالایی برخوردار بودند. این کار شباهت بسیار زیادی به ساخت کاردستی خلاقانه داشت و برای برش نگاتیو ابزار جالب مورد استفاده قرار می گرفتند.
در زمان های گذشته برای انجام این فرآیند از قیچی، چسب و دستگاه های موویلا استفاده می شد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی از عصر نگاتیو عبور کردیم و نرم افزارهای تدوین روی کار آمدند. نرم افزارها در حال حاضر به راحتی در دسترس عموم افراد قرار دارند و تدوینگر ویدیو شدن در مقایسه با گذشته به کار ساده ای تبدیل شده است.
مهارت های یک تدوینگر
برای تبدیل شدن به تدوینگر حرفه ای باید روش آموزش تدوین سرمایه گذاری کرد. باید به خاطر داشت که موفقیت در موقعیت های شغلی مختلف به مهارت های مختلفی نیاز دارد. یک تدوینگر حرفه ای نیز به مجموعه ای مهارت ها نیاز دارد تا قادر به ویرایش کاملا تخصصی باشد. مهمترین مهارت هایی که یک تدوینگر باید داشته باشد شامل موارد زیر می باشد:
-
خلاقیت
-
داشتن دید هنری
-
دقت و توجه به جزئیات
-
مهارت های ارتباطی عالی
-
توانایی انجام کار تیمی
-
مهارت های کامپیوتری خوب
-
مهارت کارگردانی و زیبایی شناسی
-
سرعت عمل
کاربرد تدوین
از مهمترین کاربردهای تدوین در صنعت فیلمسازی می توان به ساخت فیلم منسجم اشاره کرد. از تداوم شات یک فیلم باید اطمینان حاصل کرد. صحنه ها باید از پلانی به پلان دیگر به صورت یکپارچه تغییر کرده و تماشاگر به این باور برسد که فیلم داستانی پیوسته است.
برای نماهای فیلمبرداری شده در مکان های مختلف این فرآیند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تصاویر باید به صورت کاملا طبیعی به یکدیگر تبدیل شوند حتی اگر در فاصله زمانی چند ماهه و در اماکن مختلف گرفته شده باشند. روند ویرایش نحوه درک ما از یک فیلم را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
پریدن بین صحنه های مختلف در زمان های متفاوت اهمیت این فرآیند را برای ما برجسته خواهد ساخت. برای تشویق احساسات مختلف نیز می توان از این فرآیند استفاده کرد. قطع ناگهانی صحنه ای ترسناک در یک فیلم ترسناک با موسیقی وهم آلود در مخاطب ایجاد ترس خواهد کرد.
همانطور که اطلاع دارید سرعت فیلم و صحنه های آن برای درگیر نگه داشتن مخاطب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به طور معمول برای صحنه های مهم به نوردهی طولانی نیاز خواهیم داشت.
نرم افزارهای ادیت فیلم
پیشرفت دوربین های فیلمبرداری در حال حاضر افراد را قادر به ضبط فیلم های باکیفیت نموده است. امکان ضبط فیلم های باکیفیت امروزه با استفاده از تلفن های همراه وجود دارد. نرم افزارهای تدوین و اپلیکیشن های مختلف در این زمینه ویرایش ویدیو را برای افراد ساده ساخته است.
پیدا کردن نرم افزار مناسب برای انجام این فرآیند از اهمیت ویژه برخوردار است. یک ویدیو تاثیرگذار تبلیغاتی قادر به نمایش شکل گیری یک برند خواهد بود. کلیپ های تبلیغاتی که با استفاده از بهترین نرم افزارهای ادیت و ویرایش ویدیو ضبط شده اند کسب و کار شما را به صورت حرفه ای معرفی می کنند. از مهمترین نرم افزارهای این فرآیند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
ادوب پریمیر
-
فاینال کات پرو
-
کورل ویدیو استودیو
-
ادوبی افترافکت
-
فیلمورا
-
وی ویدیو
-
مووی میکر
-
بلندر
-
لایت وورکز
مراحل تدوین ویدیو
فرآیند تدوین ممکن است ساده یا پیچیده باشد. در حقیقت تمام کارهایی که پس از اتمام فیلمبرداری روی پروژه انجام می شود مراحل این فرآیند را شکل می دهند. نوارهای تصویر و صدا با یکدیگر ویرایش می شوند تا داستان به نمایش درآمده و نقل شود.
جلوه های ویژه تصویری تولید شده و نوشته ها، تصاویر گرافیکی و تیتراژ اضافه خواهند شد. در نهایت جلوه های صوتی تولید شده و موسیقی ساخته می شود. مراحل این فرآیند به طور کلی شامل دستیابی، سازماندهی، مرور و انتخاب، سرهم کردن، برش اولیه، برش نهایی، قفل تصویر و تولید نسخه اصلی و ارائه آن می شوند.
انواع تدوین ویدیو
انواع تدوین تداومی و غیرتداومی وجود دارند. در نوع تداومی به طور معمول نماهای جدا از یکدیگر در کنار هم قرار خواهند گرفت و داستان به نحوی روایت خواهد شد که مخاطب جابجایی بین نماها را احساس نخواهد کرد. در این نوع ویرایش فیلم به صورت داستانی واحد دنبال خواهد شد. نوع غیرتداومی آن نیز از لحاظ ساختار از خط داستانی پیروی نکرده و پیچیدگی های زیادی دارد.
کلام پایانی
اگر به شغل تدوین ویدیو علاقه دارید و در رشته تدوین تحصیل کرده اید و با ابزار تدوین ویدیو آشنایی دارید می توانید فرم استخدام تدوین گر ویدیو مجموعه رایا مارکتینگ را تکمیل کرده و در این حرفه مشغول به فعالیت شوید.
برای سفارش آنلاین بازاریابی ویدئویی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین بازاریابی ویدئویی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید