نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور آسانتر از همیشه
نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور به عنوان یک تکلیف برای آن دسته از افرادی که به خبرنگاری و بازاریابی محتوا علاقه مند درمدارس نیز وجود دارد.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور، باید به گونه ای باشد که مخاطب را با سوژه اصلی مصاحبه آشنا کرده و افکار و دیدگاه او را نسبت به موضوع های مشخصی به خواننده نشان دهد. همچنین فرصت توسعه عمیق تر دیدگاه ها را به وسیله بررسی پاسخ های مصاحبه شونده در یک زمینه بزرگتر را فراهم می سازد.
مقاله مصاحبه محور به عنوان یک تکلیف درمدارس نیز وجود دارد و برای آن دسته از افرادی که به خبرنگاری علاقه مند بوده یا کسانی که بازاریابی محتوا و یا در زمینه تولید محتوا و همچنین در کل نویسنده های خوبی هستند، مهارت های مفیدی فراهم میسازد. تعداد زیادی قالب وجود دارند که در این گروه قرار می گیرند، اما یک مقاله مصاحبه محور خوب از هر نوع که باشد باعث می شود خواننده احساس کند که خودش درحال پرسیدن سوالات است.
How to Write an Interview Essay
طراحی مقاله مصاحبه محور
بخش یک : مصاحبه کردن برای یک مقاله
1. هدف مقاله خود را مشخص کنید
هدفی که مشخص میکنید، به شخصی که با او مصاحبه میکنید، به نحوه انجام مصاحبه و به روش مقاله نویسی شما بستگی دارد.
اگر مقاله شما یک مقاله واقعی و مبتنی بر واقعیت میباشد، بهتر است با شخصی که درباره موضوع مدنظر شما دارای تخصص بوده و صاحب نظر است مصاحبه کنید. اگر مقاله باید یک مقاله علمی باشد، با یک دانشمند در همان حوزه علمی مصاحبه کنید. اگر متن شما درباره بخشی از تاریخ است، بهتر است با یک تاریخدان و یا کسی که در آن برهه زمانی زندگی کرده مصاحبه کنید.
اگر نوشته شما قرار است یک مقاله ی نظری باشد ، باید با شخصی که دارای دیدگاهی عمیق درباره موضوع مورد بحث است مصاحبه کنید, در حالت ایده آل، شما فردی را می خواهید که بتواند با صراحت نظر خود را بیان کرده و و همچنین دارای اعتبار در زمینه مورد نظر شما باشد.
اگر مقاله ی شما دیدگاه محدودی داشته باشد، باید نهایتا با یک الی دونفر مصاحبه کنید، ولی اگر دیدگاهی کلی جامع را در برمیگیرد، باید با افراد مختلفی که دارای اعتبار و تجربیات متفاوت هستند مصاحبه کنید. در نهایت همه ی اینها به روش مقاله نویسی شما بستگی دارد.
2. تحقیق درباره موضوعات مصاحبه و نوشتن سوالات
یکی از نکات دیگر نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور و برای اینکه بتوانید مقاله ای موثر و موفقیت آمیز بنویسید، حتما باید سرگذشت و تاریخچه سوژه مورد نظر و همچنین موضوع مورد بحث را به خوبی بدانید . میتوانید با استفاده از نکات زیر، سوالات مناسبی برای مصاحبه خود تهیه کنید.
3. مصاحبه را مرتب کنید
در نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور، شما نیاز دارید که برای هماهنگی زمان و مکان مصاحبه، با سوژه مدنظر خود ارتباط برقرار کنید. سپس حتما باید برای ضبط صدا یا فیلم و یا عکسبرداری از او، قبلا از او اجازه گرفته باشید. قبل از مصاحبه، مطمئن شوید که او به خوبی شما و هدفتان از انجام این مصاحبه را می شناسد.
برای مکان مصاحبه ، فضایی به دور از هرگونه حواس پرتی را انتخاب کنید. کتابخانه، رستوران و محوطه دانشگاه و اگر این مصاحبه را برای دانشگاه انجام میدهید، کلاس های دانشگاه نیز میتواند گزینه مناسبی باشند. اگر قصد نوشتن نظرات و صحبت های سوژه را در مقاله خود دارید، باید حتما پیش از مصاحبه با او هماهنگ کرده و از او برای این کار و ثبت صحبت های او اجازه بگیرید. بر اساس قانون، اگر در حال ضبط مصاحبه ای هستید که از طریق تلفن انجام شده است، باید مجوز کتبی داشته باشید.
بهتر است شخص جایگزین دیگری را نیز درنظر بگیرید تا اگر فرد اصلی، تحت هر شرایطی نتوانست برای مصاحبه حاضر شود، بتوانید فرد دیگری را جایگزین کنید.
حتما سر وقت در مکانی که برای مصاحبه از پیش تعیین کرده اید حاضر شوید.
4. هدایت کردن مصاحبه
حتی اگر مصاحبه را با دستگاهی ضبط میکنید، حتما در کنار آن یادداشت برداری هم کرده، تا بتوانید نکات مهم در نسخه ضبط شده را به راحتی پیدا کنید .یکی ازنکات کلیدی نحوه نوشتن مقاله مصاحبه محور یادداشت برداری است، که باز هم به روش مقاله نویسی شما و نحوه انجام مصاحبه بستگی دارد.
استفاده از یک دستگاه ضبط ( البته با اجازه ) همیشه توصیه میشود، چون باعث میشود که بتوانید نظرات درباره موضوع ، مضامین، نحوه پاسخ دادن به سوالات و ... را ذخیره کنید.
بخش دوم : نوشتن مصاحبه
1. قالب مصاحبه خود را انتخاب کنید
اگر مقاله ی شما یک فعالیت کلاسی باشد، احتمالا قالب آن از پیش تعیین شده است. بنا بر انتظار استاد شما، میتواند شامل پرسش و پاسخ ، نقل قول های طولانی و یا خلاصه نویسی باشد و یا شاید هم تمرکز اصلی باید بر روی خود مصاحبه باشد . به طور کلی، قالب یک مصاحبه به انواع زیر دسته بندی میشود:
قالب روایی:
این حالت به ما این اجازه را میدهد تا نقل قول های مهم و کلیدی مخاطب را به صورت مستقیم نوشته و یا خلاصه نویسی کنیم. این روش، شایع ترین روش برای تکالیف کلاسی محسوب میشود که در آن امکان آنالیز و بررسی نیز وجود دارد.
پیشنهاد می کنیم مقاله خواندنی بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا را مطالعه کتید.
قالب مکالمه ای:
این قالب، نسبت به دیگر حالت های نویسندگی رسمی دیگر، کمی بی قاعده تر است. شما میتوانید در آن هم از زاویه دید اول شخص و دوم شخص نیز استفاده بکنید. از این شکل میتوانید در موارد بسیاری استفاده کنید، از تکالیف کلاسی گرفته تا مقاله نویسی برای مجله ها .
قالب پرسش و پاسخ:
این قالب، ابتدا پرسش های شما و سپس پاسخ های مخاطب را نشان میدهد.
( مانند: ( نام شما ): شما چند سال در سیرک مشغول به کاربودید؟ ( نام مصاحبه شونده ): حدودا 35 سال ) در اینگونه متون ، همیشه نقل قول مستقیم به کارمیرود، اگرچه ممکن است مطالب توضیحی و اضافی را در پرانتز ها و یا پاورقی ها قرار دهید.
برای مثال، نام شخصی را به جای ضمیر آن در پرانتز بنویسید. این نوع، بهترین نوع برای مصاحبه هایی است که تنها یک نفر مصاحبه شونده و یا گروهی که با هم بسیار صمیمی هستند وجود دارد، مانند زوج ها و یا بازیگران اصلی یک فیلم تلویزیونی.
2. طرح کلی از مقاله تهیه کنید
نحوه نوشتن مقاله مصاحبه محور و طرح کلی مقاله، بیشتر به نوع قالب مصاحبه شما بستگی دارد، اما یک مقدمه ی خوب و قوی، که سوژه مورد نظر شما و اهدافش را به شکلی کامل و واضح بیان کند نیز بسیار مهم است.
تمامی یادداشت های مصاحبه را به دقت خوانده و اگر فایل ضبط شده ای نیز وجود دارد، به آنها هم گوش دهید. تا جایی که میتوانید از هردوی این روش ها استفاده کنید تا بتوانید بخش های مهم و با مفهوم مصاحبه را بدست آورید. این موارد، میتوانند اطلاعاتی مفید برای طرح کلی شما فراهم کرده تا بهتر بتوانید نمای کلی
3. ایده اصلی خوبی بنویسید
اگر هدف مصاحبه شما تنها معرفی مصاحبه شونده به خوانندگان است، ایده اصلی شما میتواند تنها مربوط به زندگی فرد، سرگذشت و دستاوردها و موفقیت ها ی او باشد. برای مثال: ( نام فرد )، در سال 1967 مشتاقانه داوطلب خدمت به کشور در ویتنام شد و خوشبختانه هنوز هم اینجا حضور داشته و می تواند داستان خود را با ما به اشتراک بگذارد.
اگر چنانچه، هدف مقاله شما این است که با استفاده از نظرات و صحبت های او، از گروهی یا ایده ای حمایت کنید و یا آن را بررسی کنید، ایده ی اصلی شما میتواند تنها شامل آن ایده و سپس سخنان فرد مورد نظر باشد. مثلا: ( نام فرد )، احساسات غرور و خیانت را که هنوز در بین بازماندگان جنگ ویتنام باقی مانده است را منعکس میکند . صرف نظر از نوع قالب مصاحبه، حتما ایده ی اصلی خود را مختصر و مفید بنویسید و مطمئن شوید که مابقی مقاله نیز به آن مربوط میشوند.
4. مقاله خود را کامل کنید
بدنه ی مقاله ی شما باید با قالب مصاحبه هماهنگ بوده و با ایده اصلی و نتیجه گیری مقاله مرتبط باشد. مصاحبه ها، در بعضی مواقع ممکن است با پاسخ های تکراری روبه رو شوند، بنابراین ممکن است شما مجبور شوید برخی موارد تکراری و غیر ضروری را از بدنه اصلی مقاله حذف کنید. مطمئن شوید هر بخشی که باقی میگذارید، با روح متن و موضوع مقاله مرتبط باشد .
یک جزوه از مرکز نوشته های دانشگاه کارولینای شمالی، نکات ارزشمند و مهمی را درباره نوشتن مصاحبه بیان میکند. این جزوه، برای مثال، نمونه هایی از اینکه چگونه میتوان از یک مصاحبه در رونویسی استفاده کرد ( قالب پرسش و پاسخ )، ارائه تجربه های شخصی ( نقل قول ها ) و مکان قرار دادن مصاحبه در یک زمینه بزرگتر ( نقل قول هایی در مکان های درست ) بیان کرده است.
5. متن خود را تصحیح و اصلاح کنید
هر نوع مقاله ای و با هر روش مقاله نویسی، حتی مقالات مصاحبه محور، باید حتما اصلاح شده و با دقت تصحیح و بررسی شود تا به حداکثر وضوح و تاثیر گذاری برسد.
خواندن از روی مقاله خودتان، شروع خوبی برای این کار است، اما همیشه داشتن فردی دیگر که نگاهی به آن بیاندازد نیز ضروری به نظر میرسد. یک خواننده ی دیگر، میتواند خطاها، موارد تکراری و قسمت های گنگ و نامفهوم متن را به شما نشان دهد.
خوب است بخوانید : نحوه طراحی سوال ، کلید معمای مصاحبه
دوباره نگاهی که یادداشت های اولیه مصاحبه، صداهای ضبط شده و پاورقی ها نگاهی بیاندازید و مطمئن شوید که مقاله ی شما، همان مطالب را بیان میکند. گاهی اوقات ویرایش و تصحیح کردن متن، باعث میشود که برخی از مطالب مهم حذف شوند. حتی میتوانید متن مصاحبه را در اختیار مصاحبه شونده قرار دهید تا او هم از صحت و درستی مکالمات و مطالب آن اطمینان حاصل کند. حتما به نحوه انجام مصاحبه نیز نگاهی انداخته، تا روش مقاله نویسی مناسب تری را انتخاب کنید.
6. منابع خود را مستند کنید
در آخرین مرحله نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور، بر اساس روش مقاله نویسی، ممکن است نیازی به مستند کردن صریح مقاله خود نداشته باشید، اما حتما برای اطمینان بیشتر، بررسی های بیشتری نیز انجام دهید.
از هر منبعی که برای تحقیق استفاده کرده اید و یا هر اطلاعاتی که در مصاحبه برای سوژه خود به کار برده اید، حتما باید در قسمت منابع مقاله و در یک قالب مشخص نوشته شود.
انواع سبک مقاله مصاحبه محور
نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور باید به صورتی باشد که خواننده به راحتی با هدف اصلی محتوا و مصاحبه آشنا شود. مقاله های مصاحبه محور در سبک های متفاوتی نگارش می شوند. هر کدام از سبک ها با هم تفاوت ها و البته اشتراکاتی دارند. برای مثال در تمامی سبک های مقاله مصاحبه محور، دو طرف مصاحبه کننده و مصاحبه شونده وجود دارند. در واقع باید گفت نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور به نوع محتوا و البته مخاطب شما بستگی دارد. هر کدام از مقاله ها باید با توجه به مخاطب شما انتخاب شوند. از انواع سبک های مقاله مصاحبه محور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قالب روایی:
در قالب های روایی به منظور نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور شما باید نکات مهم و کلیدواژه های مصاحبه شونده را به مخاطب انتقال دهید. در واقع این روش امکان بررسی و تجزیه و تحلیل را فراهم می کند. در قالب روایی شما می توانید مطالب را مستقیما از مصاحبه شونده نقل کنید و یا اینکه خلاصه ای از مطالب را انتقال دهید.
- قالب مکالمه ای:
در قالب های مکالمه ای به منظور نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور، باید گفت رسمیت کمتری وجود دارد. از طرفی در این قالب شما می توانید از دیدگاه اول یا دوم شخص مطالب را بیان کنید. این قالب برای نوشته های علمی و تخصصی کاربرد چندانی ندارد. این نوع قالب برای مقاله های مجلات و ژورنال های مختلف می تواند مناسب باشد.
- قالب پرسش و پاسخ:
سبک دیگری از مقاله های مصاحبه محور است که به صورت پرسش و پاسخ میان مصاحبه شونده و مصاحبه کننده برقرار می شود. این سبک به صورت ستونی قرار می گیرد و نقل قول به صورت مستقیم است. برخی از حالات یا توضیحات اضافه مصاحبه شونده در پرانتز قرار می گیرند.
- و ...
بهترین روش مصاحبه در مقاله
اینکه تعیین کنید بهترین روش مصاحبه در مقاله چیست شاید نسبتا امری دشوار باشد. در واقع باید گفت که با توجه به نوع تولید محتوایی که در نظر دارید می توانید بهترین روش مصاحبه را انتخاب کنید. مصاحبه کردن با افراد متفاوت نیاز به مهارت های خاص خود دارد. مصاحبه ها با توجه به فرآیند انجامشان در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند. از انواع روش های مصاحبه در مقالات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصاحبه خبری:
در این روش مصاحبه شما به دنبال اطلاعاتی برای تنظیم یک گزارش خبری یا مقاله اطلاعاتی هستید. این روش را در دنیای خبرنگاری ساده ترین روش برای تولید محتوای خبری محسوب می کنند. در این متد مصاحبه، فرد مصاحبه شونده باید به سوالات چه کسی؟ چه چیزی؟ کجا؟ چه زمانی؟ چگونه؟ چرا؟ پاسخ دهد.
- مصاحبه احساسی:
این مصاحبه ها اصولا برای مخاطب جذاب هستند و مردم یا افراد مصاحبه شونده به راحتی احساسات خود را در یک چهار چوب خاص بیان می کنند. در این مصاحبه ها مخاطبان با مصاحبه شونده همراه می شوند و حس همدلی پدید می آید.
- مصاحبه چالشی:
مصاحبه ای است که ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و اگر فرد مصاحبه کننده توانمندی کافی نداشته باشد، مصاحبه شونده می تواند از پاسخ به سوالات طفره رود. این مصاحبه ها اصولا ممکن است با شخصیت هایی انجام شوند که یک هنجار شکنی در راستای منفعت عمومی و اجتماعی انجام داده باشند. مصاحبه چالشی اگر به اوج خود برسد و بدون هماهنگی با یک فرد انجام شود به نام مصاحبه غافلگیرانه شناخته می شود.
- مصاحبه تحلیلی:
این روش را می توان برای طراحی یک مقاله مناسب دانست. روشی که با یک فرد متخصص در حوزه مربوطه مصاحبه انجام می شود.
- و ...
ایده های خلاقانه در تهیه مقاله مصاحبه محور
نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور با توجه به اینکه شما در چه حیطه ای فعالیت می کنید، متفاوت است. در هر صورت باید در نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور خلاقیت داشته باشید. ایده پردازی کنید و تولید محتوا را برای مخاطب جذاب جلوه دهید. این موضوع به خصوص در دنیای دیجیتال مارکتینگ و فروش بسیار مهم است. این ایده ها را در نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور در نظر بگیرید:
- متد مصاحبه و نگارش مناسب انتخاب کنید.
- فضا را از جدی و خشک بودن دور کنید.
- از واژه های مترادف استفاده کنید.
- و ...
باید ها و نبایدها در تهیه یک متن مصاحبه
در نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور در متن مصاحبه شما باید فاکتور هایی را رعایت کنید. از جمله این باید ها و نباید ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امانت را در گفتار و نوشتار رعایت کنید.
- از واژه های ثقیل و سنگین استفاده نکنید.
- جملات را کوتاه بنویسید.
- از ابتدا برای مصاحبه هدف انتخاب کنید.
- با سوژه خود از قبل آشنا شوید. ترجیحا مصاحبه های قبلی او را مطالعه کنید.
- لیست سوالات خود را از قبل انتخاب کنید.
- شما به عنوان مصاحبه کننده باید تمامی روند مصاحبه را مدیریت کنید.
- و ...
جمع بندی
نحوه طراحی مقاله مصاحبه محور به نوعی یک مهارت محسوب می شود. شما می توانید برای سفارش تولید محتوا با این رویکرد به خصوص در دنیای دیجیتال مارکتینگ از مجموعه های توانمند و مجرب در این زمینه کمک بگیرید. فراموش نکنید که: «محتوا پادشاه است.» و می تواند برند شما را در میان رقبا و مشتریان متمایز کند.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید