آشنایی با نقشه سایت
نقشه سایت را می توان یکی از ابزار های بسیار مهم برای آشنایی بیشتر موتورهای جستجو با سایت مد نظر در نظر گرفت.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
توضیحاتی در مورد نقشه سایت یا Sitemap
نقشه سایت یا سایت مپ Sitemap یک موضوع بسیار مهم در بهینه سازی سایت محسوب میشود. با توجه به اهمیت بسیار زیاد بهینه سازی سایت، نیاز است تا همه افرادی که علاقه مند به حوزه دیجیتال مارکتینگ و به خصوص طراحی سایت و سئو سایت هستند، با این موضوع آشنا شوند.
آشنایی با موضوع Sitemap کمک میکند تا بتوان صفحات مختلف یک سایت را به ربات های خزنده گوگل معرفی کرد تا از این طریق ایندکس صفحات آن سایت سریعتر انجام شود. ایندکس سریع باعث میشود تا یک سایت بتواند سریعتر به جایگاه مد نظر در موتورهای جستجو برسد.
فرض کنید در جاده شمال حرکت میکنید، قطعا راه های فرعی بسیار زیادی را در مسیر خود میبیند. برخی از این راه های فرعی قطعا به یک مکان سر سبز و خوش آب و هوا میرسند و بعضی دیگر ممکن است بن بست باشند و شما را به مکان خاصی نرسانند.
برای شناسایی دقیق راه های فرعی جهت اینکه بدانیم برای هر مکان دیدنی و سرسبز از کدام مسیر فرعی باید بپیچیم، قطعا به یک نقشه کامل با جزئیات کافی نیاز داریم، در غیر این صورت با مشکلات بزرگ و فراوانی در مسیر آشنا میشویم.
برای اینکه گوگل بداند از چه مسیری میتواند حرکت کند نیاز به یک نقشه سایت یا Sitemap دارد.
حال این موضوع را میتوان به سایت ها نیز ربط داد، جاده شمال را میتوان همان صفحه اصلی سایت در نظر گرفت، شما نیز به جای خزنده گوگل در نظر گرفته شده اید. مسیرهای فرعی نیز سایر صفحات همان سایت محسوب میشوند. حال وقتی خزنده گوگل وارد سایت میشود، با صفحات فرعی بسیار زیادی مواجه میشود، برای اینکه گوگل بداند از چه مسیری میتواند حرکت کند تا به صفحات مورد نظر و ایندکس نشده برسد، نیاز به یک نقشه سایت یا Sitemap دارد.
اگر خزنده های گوگل صفحه ای از سایت که منتشر میشود را پیدا نکنند و به آن سر نزنند تا آن را ایندکس کنند، آن صفحه هیچ گونه امتیازی دریافت نمیکند. عدم دریافت امتیاز صفحات باعث میشود تا جایگاهی را نیز در موتورهای جستجو پیدا نکنند.
بدین ترتیب قطعا هر صفحه ای که در نتایج گوگل یا سایر موتورهای جستجو مشاهده میشود، توسط ربات های خزنده گوگل بازدید شده و امتیاز لازم را نیز از این خزنده ها دریافت کرده اند، در غیر این صورت این صفحات نمی توانستند جایگاه فعلی که دارند را کسب نمایند.
نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟
نقشه سایت را میتوان نوعی از محتوای وبسایت دانست که در قالب یک فایل متنی ایجاد میشود در سایت قرار داده میشوند تا موتورهای جستجو بتوانند از طریق این سایت مپ به همه بخش های سایت سر بزنند. این کار باعث میشود تا خزنده های گوگل به راحتی محتوای جدید منتشر شده بر روی سایت را پیدا نمایند و اقدام به ایندکس آن محتوا نمایند.
در صورتی که روزانه محتواهای بسیار زیادی بر روی یک سایت منتشر شود، خزنده های گوگل نیز دفعات بیشتری در روز به آن سایت مراجعه میکنند و طبق نقشه سایت سراغ محتواهای جدید میروند. در واقع نقشه سایت یک لیست کامل از صفحات سایت است که به صورت نمودار سازمانی تهیه شده است. صفحات مختلف یک سایت در Sitemap به صورت سلسله مراتبی با هم در ارتباط بوده و به هم متصل هستند.
نقشه سایت همیشه حاوی دستورالعمل هایی است که به موتورهای جستجو برای خزیدن در سایت کمک میکند. گوگل از طریق Sitemap متوجه میشود که یک صفحه از سایت تا چه میزان مهم است و میتواند صفحات مهم را از سایر صفحات تشخیص دهد. اگر لینک سازی داخلی در یک سایت به خوبی و به صورت اصولی انجام شده باشد، خزیدن ربات های موتور جستجو در سایت نیز بسیار راحت تر میشود.
ربات ها معمولا لینک های داخلی را به عنوان مسیر اصلی خود برای ورود به راه های فرعی میدانند.
بدین ترتیب هر زمانی که خزنده موتورهای جستجو با یک لینک داخلی مواجه میشود، وارد آن شده و ایندکس را انجام میدهد. همین موضوع باعث شده تا برای اغلب صفحات یک یا چند لینک داخلی و یک لینک خارجی در نظر گرفته شود. شاید تا به حال برخی از افراد با اهمیت لینک داخلی آشنایی کامل نداشته اند.
اگر نقشه سایت به خوبی تنظیم شده باشد و در اختیار موتور جستجو قرار گیرد، جای هیچ گونه نگرانی نیست و گوگل میتواند به راحتی وارد سایت شود و مطالب جدید را سریع پیدا کند. Sitemap به افزایش نظم یک سایت کمک میکند و این موضوع برای هر سایتی لازم است. نمی توان گفت کدام سایت به نقشه سایت نیاز دارد و کدامیک از سایت ها نیازی به Sitemap دارد.
در واقع همه سایت ها باید دارای سایت مپ باشند تا همیشه توسط خزنده های گوگل یا سایر موتورهای جستجو مورد بررسی قرار گیرند. نقشه سایت را میتوان ابزاری بسیار مهم برای معرفی یک سایت به موتورهای جستجو دانست. شناسایی یک سایت از سوی موتورهای جستجو اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا تا این آشنایی به وجود نیاید، خزنده های موتورهای جستجو وارد سایت نمی شوند.
نقشه سایت XML
XML Sitemap را معمولا طراح سایت یا هر فردی که دانش این کار را داشته باشد به زبان نشانه گذاری قابل توسعه یا Extensible Markup Language نوشته میشود. نقشه سایت XML تنها برای نشان دادن صفحات مختلف یک سایت به موتورهای جستجو کاربرد دارد، یعنی کاربرانی که به سایت های اینترنتی مراجعه میکنند هرگز Sitemap را مشاهده میکنند و هیچ بهره ای از آن نمی برند.
خزنده های گوگل با مشاهده نقشه سایت XML متوجه میشوند که این سایت دارای چه تعداد صفحه است و در آینده نیز هر صفحه جدیدی که به سایت اضافه شود را موتورهای جستجو به راحتی میتوانند پیدا کنند. معمولا برخی از صفحات یک سایت پس از گذشت مدت زمانی نیاز به ویرایش دارند، این ویرایش ها توسط مدیریت سایت انجام میشوند. حال موتورهای جستجو باید راهی پیدا کنند تا بتوانند این تغییرات و بروز رسانی ها را مشاهده کنند.
اگر به روز رسانی و تغییرات انجام شده به صورت اصولی انجام شده باشند، موتورهای جستجو اعتبار سایت و صفحه مورد نظر را افزایش میدهند و در صورتی که تغییرات به صورت غیر اصولی انجام شده باشند، تاثیر منفی بر روی سایت میگذارند. نقشه سایت XML بهترین راه برای اطلاع از تغییرات روی صفحات مختلف سایت به شمار میرود. امنیت و سرعت ایندکس شدن صفحات مختلف یک وبسایت به نقشه سایت یا Sitemap بستگی دارد.
نقشه سایت HTML
نقشه سایت HTML توسط طراح سایت یا هر فرد دیگری که دانش و تخصص این کار را داشته باشد به زبان نشانه گذاری ابرمتنی یا Hyper text Markup Language نوشته خواهد شد. معمولا نقشه سایت HTML برعکس نقشه سایت XML توسط کاربران قابل مشاهده است. نقشه HTML حاوی اطلاعات مختلفی از صفحات مختلف سایت میباشد.
نقشه HTML به کاربر کمک میکند تا بتواند به راحتی صفحه مورد نظر خود را در یک سایت که حاوی صفحات بسیار زیادی است، پیدا نماید. وقتی یک سایت دارای تعداد صفحات بسیار زیادی باشد، کاربر پس از ورود به سایت دچار سر در گمی خواهد شد.
به همین خاطر نیاز است تا یک نقشه راه کامل برای کاربران وجود داشته باشد و از طریق این نقشه راه بتوانند مسیر صفحه مد نظر خود را پیدا کرده و وارد آن صفحه شوند. لینک سازی داخلی که جهت سهولت یافتن صفحات مختلف یک سایت میشود، بهبود رتبه سایت از نظر سئو را نیز به دنبال خواهد داشت.
نقشه سایت چه مزایایی دارد؟
-
خزیدن در سایت
یکی از مزایای نقشه سایت، اعلام این موضوع به موتورهای جستجو است که میتوانند خزیدن در سایت را آغاز کنند و صفحات جدید را ایندکس نمایند. اگر خزنده های موتور جستجو سایت شما را پیدا نکنند، هیچ گونه جایگاهی برای سایت شما از طرف گوگل در نظر گرفته نمی شود. بدین ترتیب ورود خزنده های موتورهای جستجو به یک سایت برای صاحب آ سایت اهمیت بسیار زیادی دارد.
-
موضوع محتوا
نقشه سایت میتواند به خزنده های موتورهای جستجو اعلام کند که محتوای جدیدی که بر روی سایت منتشر شده، در چه زمینه ای است. ارتباط داشتن محتواهای یک سایت از نظر معنایی میتواند کمک بسیار زیادی به سئو سایت نماید.
-
بروز رسانی محتوا
هر زمان یکی از محتواهای قدیمی سایت بروز رسانی یا ویرایش میشود، نیاز است تا خزنده های گوگل آن را دوباره ایندکس نمایند. نقشه سایت میتواند به خزنده های گوگل اعلام کند که کدام صفحه از سایت بروز رسانی شده تا آن را بررسی نماید.
-
اهمیت هر کدام از صفحات
خزنده های موتورهای جستجو از طریق نقشه سایت میتوانند متوجه شوند که کدام صفحات ارزش بیشتری نسبت به سایر صفحات سایت دارند. بدین ترتیب ابتدا صفحه هایی که ارزش بیشتری دارد ایندکس میشوند و پس از آن ایندکس شدن سایر صفحات از سوی خزنده های موتورهای جستجو آغاز میشود.
-
ایندکس صفحات داینامیک
ایندکس شدن صفحات داینامیک سایت برای مدیر یک وبسایت اهمیت بسیار زیادی دارد. نقشه سایت کمک میکند تا صفحات داینامیک نیز با سرعت بالایی ایندکس شوند. زیاد بودن صفحات جدید یا صفحات ویرایش شده که نیاز به ایندکس شدن دارند، سبب میشود خزنده های موتورهای جستجو تعداد دفعات بیشتری به سایت شما سر بزنند. این موضوع سرعت ایندکس شدن انواع صفحات موجود در یک وبسایت را افزایش میدهد.
-
برطرف شدن ضعف لینک سازی
اگر نقشه سایت به صورت کاربردی و موثر تهیه شود، تا حدود زیادی ضعف لینک سازی داخلی که در بسیاری از سایت ها مشاهده میشود، برطرف خواهد شد. در صورتی که لینک سازی داخلی و نقشه سایت به خوبی انجام نشوند، ایندکس شدن صفحات سایت با مشکل جدی روبرو میشود.
-
افزایش سرعت ایندکس در سایت های بسیار بزرگ با تعداد صفحات زیاد
زمانی که یک سایت بیش از 1000 صفحه داشته باشد، خزنده های موتورهای جستجو با ورود به این سایت ممکن است دچار سر در گمی شوند و ندانند ایندکس را از کجا باید شروع کنند. در چنین شرایطی Sitemap یا نقشه سایت میتواند کمک بسیار بزرگی به خزنده های موتورهای جستجو نماید.
در یک نقشه سایت چه مواردی وجود دارد؟
-
موقعیت محتوا
یکی از مواردی که در نقشه سایت باید به آن اشاره شود، موقعیت محتوا است. باید خزنده های گوگل بدانند که دقیقا محتوای مورد نظر کجای سایت قرار دارد تا سریعتر آن را پیدا کنند.
شباهت بسیار زیادی به داشتن یا نداشتن آدرس یک مکان خاص در شهر غریبی را دارد. اگر آدرس در اختیار شما قرار بگیرد، سریعتر آن را پیدا میکنید، اگر ندانید که مکان مورد نظر در چه آدرسی قرار دارد، قطعا پیدا کردن آن مشکل میشود.
-
اهمیت محتوا
میزان اهمیت محتوا باید برای گوگل مشخص شود، زیرا گوگل ترجیح میدهد محتواهایی که دارای اهمیت بیشتری هستند را سریعتر ایندکس ماید. زیرا با توجه به شوک محتوایی که وجود دارد، میزان تولید محتوا از مصرف محتوا بیشتر شده و گوگل به دنبال ایندکس کردن مطالب مهم و ارزشمند است تا مخاطبان آن را مصرف کنند.
-
نوع محتوا
یکی دیگر از مواردی که در نقشه سایت باید به آن اشاره شود، نوع محتوا هست. موتورهای جستجو باید بدانند محتوایی که بر روی سایت منتشر شده از نوع متنی، ویدئویی، پادکست، تصویر و... است.
نکاتی در مورد نقشه سایت
-
فرمت نقشه سایت
فرمت نقشه سایت میتواند XML باشد. البته علاوه بر این فرمت میتوان از TXT و RSS نیز استفاده کرد. البته باید توجه داشته باشید که محدودیت هایی در اندازه فایل نقشه سایت وجود دارد. برای مثال فایل Sitemap باید حاوی بیش از 50000 هزار آدرس باشد. از طرفی دیگر اندازه این فایل باید کمتر از 50 مگ باشد.
-
آدرس های یکسان
در نقشه سایت باید آدرس هایی که با WWW شروع میشوند به صورت جداگانه و آدرس هایی که بدون WWW آغاز می شوند نیز به طور جداگانه تعریف شوند. ترکیب این دو نوع آدرس اشتباه است و ممکن است مشکلاتی را برای ایندکس شدن صفحات به وجود آورد.
-
لینک های سالم
باید در هنگام نوشتن نقشه سایت دقت زیادی داشته باشیم، زیرا اگر بیش از یک درصد از لینک ها اشتباه باشند، کل نقشه سایت غیر قابل استفاده میشود.
-
فایل ایندکس نقشه سایت
اگر یک سایت بیش از 50000 هزار URL یا آدرس داشته باشد، با استفاده از فایل ایندکس نقشه سایت میتوان به ایندکس شدن صفحات کمک کرد. با توجه به اهمیت ایندکس شدن صفحات، سایت های بزرگ باید از این موضوع غافل نشوند.
در صورتی که مقاله فوق برای شما مفید بود ممکن است آشنایی با سرچ کنسول و اهمیت آن نیز برایتان جذاب باشد، در این صورت پیشنهاد می کنیم مقاله ی مربوطه را مطالعه نمایید.
برای مشاهده هزینه سئو توسط رایا مارکتینگ به لیست هزینه و زمان مراجعه کنید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید