رپرتاژ آگهی چیست+ نحوه نوشتن رپورتاژ و مزایا و معایب
با شناخت رپرتاژ آگهی، پی بردن به اصول نگارش و مزایا و معایب آن می توانید تبدیل به رپورتاژ نویس ماهر شده و پروژه های بزرگی را پذیرش کنید.
تاثیر رپورتاژ بر سئو به حدی زیاد است که بنیانگذار گوگل، ایده گوگل را با بک لینک شروع کرد. لری پیج درخواب دید که اعتبار مطالب سایتها را میتوان با بک لینک ها سنجید و این شروع ایده موتور جستجوی گوگل بود. هر چند امروزه گوگل بسیار هوشمندانه به بررسی بک لینک ها می پردازد ولی هنوز بهترین راه برای گرفتن بک لینک های دائمی طبیعی، درج آگهی رپورتاژ می باشد.
مقدمه
رپرتاژ آگهی کلمه ای است که در دنیای تبلیغات با آن مواجه می باشیم. اگر برای اولین بار است نام رپورتاژ به گوشتان خورده؛ احتمالا این سوال برایتان به وجود آمده که رپورتاژ آگهی یعنی چه؟ اگر بخواهیم ساده تر به این سوال پاسخ دهیم؛ باید بگوییم رپرتاژ آگهی نوعی آگهی نویسی است. این گزارش که قالب خاصی را شامل می گردد؛ در ارتباط با یک سازمان یا شرکت نگارش می شود.
هدف از این نگارش، بازاریابی دیجیتال(دیجیتال مارکتینگ) یا پیدا کردن مشتریان بیشتر برای آن شرکت است. نمونه رپرتاژ آگهی را می توانید در وبسایت ما رایا مارکتینگ ملاحظه نمایید. البته نمونه های زیادی وجود دارند که با مطالعه آنها به آگاهی کاملی از رپورتاژ خواهید رسید. در واقع آیتم های موجود با هدف آموزش فریلنسرها و همینطور آشنایی مشتریان حقیقی با نمونه های موفق رپرتاژ آگهی درج شده اند.
رپورتاژ آگهی چیست؟
در این بخش می خواهیم به طور دقیق به این سوال پاسخ دهیم که رپورتاژ آگهی چیست؟ رپورتاژ به نوعی از مقاله خبری گفته می شود که وقتی خواننده آن را می خواند؛ ابتدا تصور می کند یک گزارش ساده پیش روی او قرار گرفته است. گزارشی که بر روی جوانب مختلف یک محصول یا خدمت متمرکز شده است.
در واقع آنچه که خواننده با چشمان خود می بیند؛ شاید یک گزارش به نظر برسد؛ اما این گزارش صوری است و در پشت آن تبلیغاتی قوی و اثربخش نهفته شده است. تبلیغاتی که اندک اندک روی ذهن مخاطب تاثیر نهاده و او را برای خواندن انتهای مقاله تشویق می کند. پشت این گزارش، یک هدف سازمان یافته وجود دارد. هدفی مبتنی بر تقویت جنبه های بصری و کیفی یک محصول یا خدمت. این هدف با نیازهای مخاطب گره خورده است.
بیان مطالب مرتبط با نیاز کاربر در رپورتاژ
در رپرتاژ آگهی ابتدا بر یک نیاز مخاطب زوم می شود. یا مطالبی بیان می گردند که با این نیاز به نوعی در ارتباطند. پس از آن محصولی که مطابق با همان نیاز است؛ معرفی می گردد. سپس ویژگی های محصول ذکر شده و تعاریف بیشتری از آن ارائه می شود.
در آخر، مجموعه ای که این محصول (خدمت) را عرضه کرده و می تواند پاسخ شایسته ای به نیاز کاربر بدهد؛ معرفی می گردد. بنابراین راهی برای اتصال کاربر با مجموعه مذکور باز شده و این دو یکدیگر را در فضای گسترده اینترنت پیدا می کنند. در آخر، مشتریان بیشتری بر تعداد مشتریان سابق مجموعه اضافه شده و در اینجا، اثر رپورتاژ مشخص می گردد.
درک عملکرد رپورتاژ آگهی
درک عملکرد رپرتاژ آگهی، مسئله مهمی است که باید بدان توجه کرد. اگر درک درستی از عملکرد رپورتاژ داشته باشید؛ می توانید تبلیغاتتان را بهبود بخشیده و از آنها در جهت رشد مسیر شغلی خود کمک بگیرید. در حقیقت درک عملکرد رپورتاژ آگهی کمک می کند تا به شناخت بیشتری از رفتار مخاطب دست یابید.
به عبارت دیگر این موضوع باعث می شود تا بر علایق کاربر تسلط یافته و در نتیجه تولید محتوای رپورتاژ را به صورتی انجام دهید که همسو با این علایق باشد. در این صورت کاربر با مطلب، تعامل برقرار کرده و از متن رپورتاژی، تاثیر بیشتری خواهد پذیرفت.
در بررسی دیگر می توان اذعان داشت رپورتاژ زمانی بهترین عملکرد را به دنبال خواهد داشت که دارای لحن مناسبی باشد. همچنین محتوای مربوط به آن نیز باید همینطور باشد. این محتوا نباید مطالب پیچیده و غیر قابل فهمی را بیان کند تا همه مخاطبان با هر رده سنی و با هر سطح تحصیلات بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
رپورتاژ آگهی یا محتوای اسپانسری؟
رپورتاژ آگهی تبلیغات به روشی جدید است که به عنوان محتوای اسپانسری نیز مورد خطاب قرار گرفته است. البته این لقبی است که برخی از کاربران به رپورتاژ داده اند. اما باید اعتراف کرد رپرتاژ آگهی با محتوای اسپانسری تفاوت هایی دارد. یکی از تفاوت های عمده میان این دو این است که رپورتاژ آگهی سایت صرفا با هدف تبلیغات نوشته می شود؛ اما محتوای اسپانسری، قالبی مشابه با قالب محتواهای رایج سایت دارد.
فرق دیگری که بین رپرتاژ آگهی و محتوای اسپانسری وجود دارد؛ این است که رپورتاژ را شرکتی که آن را نگارش نموده (شرکت تبلیغ گر) انتشار می دهد؛ اما محتوای اسپانسری را ناشران انتشار می دهند. هدف از نگارش محتوای اسپانسری، بازاریابی نیست؛ بلکه سرگرمی و یا نوعی راهنمایی است. اما هدف رپورتاژ در اصل بازاریابی است. اگر چه ممکن است سرگرمی هم با آن کمی ترکیب شده باشد.
مزایا و معایب رپورتاژ
انواع سبک رپورتاژ اعم از رپرتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری دارای مزیت ها و معایبی هستند. در این بخش به بررسی این مزایا و معایب خواهیم پرداخت:
مزایا:
-
مردم نسبت به تبلیغات بصری مثل تبلیغاتی که در رسانه ها پخش می شوند؛ کمی بدبینند. اما این بدبینی در محتوای تبلیغاتی مثل رپرتاژ آگهی کمتر دیده می شود.
-
رپرتاژ همراه با رعایت اصول کامل نگارش شده و به همین دلیل حرفه ای تر از تبلیغات معمولی است. به دنبال آن خوانندگان با این نوع تبلیغات، میانه بهتری دارند.
-
رپورتاژ آگهی هزینه بالایی ندارد و به همین دلیل شرکت هایی که در ابتدای راه قرار دارند؛ از آن برای تبلیغات موثر بهره می گیرند.
-
رپرتاژ اطلاعات زیادی را بیان می کند. اما روش های تبلیغاتی دیگر روی اطلاعات تمرکز چندانی ندارند. درست به همین دلیل هم مخاطبان با آن ارتباط می گیرند.
معایب رپورتاژ:
-
گاهی خواننده به ترفندهای تبلیغ کننده پی برده و متوجه این موضوع می شود که رپورتاژ هم نوعی تبلیغ پولی است؛ به همین دلیل از آن دوری می کند.
-
نیازهایی را در افراد به وجود می آورد که ممکن است جزو نیازهای ضروری شان نباشد؛ بنابراین آنها برای رفع این نیاز، هزینه بیشتری را متقبل می شوند.
-
مشاغل کوچک که شناختی از رپورتاژ ندارند را تا مرز نابودی می کشاند.
نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی نمونه های مختلفی را در بر گرفته که با این نمونه ها در وبسایت ما رایا مارکتینگ روبرو خواهید شد. این رویارویی کمک می کند تا از نحوه نوشتن رپرتاژ آگهی نیز تا حدودی مطلع شوید. البته ما در این بخش نیز به بررسی اصول رپورتاژ نویسی می پردازیم. اگر آموزش رپورتاژ آگهی را به خوبی فرا گرفته و این اصول را اجرا کنید؛ خیلی زود تبدیل به یک نویسنده قوی در حوزه نگارش رپرتاژ آگهی خواهید شد.
نحوه نوشتن رپورتاژ به این صورت است که باید دروغ را کنار گذاشته و با مخاطب روراست باشید. اگر قصد بررسی یک محصول یا خدمت را دارید؛ سعی کنید بی طرفی را کاملا رعایت کنید. نیازهای مخاطب را درک کرده و به تجزیه و تحلیل آنها بپردازید. به مشکلات مخاطب پرداخته و لحن دوستانه تان را حفظ کنید.
هوشمندانه رپورتاژ را بنویسید
خود را دوست مخاطب نشان داده و به او بفهمانید که قصد کمک دارید. به طور غیر مستقیم، محصول و خدمتی که به مشکل او ربط پیدا می کند را معرفی کنید. به پرسونای مخاطب توجه داشته باشید. در انتخاب واژه ها و موضوعات مورد علاقه مخاطب، دقیق باشید.
یک تیتر جذاب انتخاب کنید. تیتر شما باید با موضوع اصلی مرتبط باشد. از کلمات توصیفی اغراق آمیز استفاده نکنید. یک خلاصه خوب از رپورتاژ تهیه کرده و با آن، مخاطب را تا انتهای متن بکشانید. متن را با جذابیت تمام بنویسید. احساس مخاطب را درگیر کرده و از نقل قول ها استفاده کنید. بخش بندی مناسب و یک پایان عالی را انتخاب کنید.
الزامات یک رپورتاژ آگهی
با رعایت الزامات رپرتاژ آگهی، یک رپورتاژ فوق العاده را شاهد خواهید بود. در این قسمت به آنها خواهیم پرداخت:
-
توجه به کیفیت محتوای رپورتاژ
-
روان نویسی و دوری از جملات مفهومی
-
رعایت اصول نگارشی(Principles of report writing) و املایی
-
به کار بردن کلمات کلیدی در جای درست متن
-
حفظ ساختار رپورتاژ
-
استفاده از تصاویر جذاب و گیرا
-
لینک دهی به سایت اصلی
کلام پایانی
با نگاهی به چک لیست رپورتاژ آگهی، اطلاعاتی را در این باره کسب خواهید کرد. اگر اصول رپورتاژ را یاد گرفته و آنها را اجرایی نمایید؛ در آینده تعداد پروژه های بیشتری دریافت کرده و با این کار، انگیزه خرید رپورتاژ را در مشتریان، تقویت خواهید کرد.
رایا مارکتینگ نه تنها امکانی مناسب جهت خرید رپورتاژ را در اختیار مشتریان خود قرار داده؛ بلکه با استخدام نویسندگان مستعد و توانا در حوزه رپورتاژ نویسی، فعالیت خود را در بخش رپورتاژ گسترش بخشیده است. در رایا، فرصتی عالی برای مطالعه و آموزش خواهید داشت. آموزش ها به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای انجام شده و متون مطالعاتی نیز کاملا قابل اعتماد می باشند. با دنبال کردن آموزش ها از هر منبع دیگر بی نیاز خواهید شد. ا
کنون با کلیک بر روی بخش استخدام غیر حضوری نویسنده رپورتاژ آگهی به بخش استخدام نویسندگان هدایت شده و از شرایط استخدام حضوری و غیر حضوری آگاهی خواهید یافت. پس از قبول شرایط می توانید فرم ثبت نام را پر کرده و به عنوان نویسنده مشغول به کار شوید. برای سفارش تولید محتوا و رپورتاژ آگهی نیز به منوی خدمات رایا مارکتینگ مراجعه کنید.
برای سفارش آنلاین رپورتاژ آگهی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین رپورتاژ آگهی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید